Wat is een 2D animatie?

De term 2D animatie is deels afkomstig uit het latijn en betekend “2-dimensionaal tot leven brengen”. Eigenlijk is een 2D animatie dus het bewegend maken van stilstaand beeld. Door in de 2D animatie afbeeldingen snel achter elkaar af te spelen lijkt het alsof het beeld beweegt.

Vroeger werden 2D animaties dan ook met de handgetekend. Het maken van een 2D animatie duurde hierdoor heel lang omdat animatoren de 2D animatie moesten voorzien van minstens 12 afbeeldingen per seconde.

Tegenwoordig worden 2D animaties softwarematig gemaakt en bestaat het beeld uit maar liefst 25 afbeeldingen (ook wel frames genoemd) per seconde. Dit zorgt ervoor dat de 2D animatie vloeiend verloopt en de bewegingen tot leven komen.

Media Steylish

Wat is een 2D animatie?

De term 2D animatie is deels afkomstig uit het latijn en betekend “2-dimensionaal tot leven brengen”. Eigenlijk is een 2D animatie dus het bewegend maken van stilstaand beeld. Door in de 2D animatie afbeeldingen snel achter elkaar af te spelen lijkt het alsof het beeld beweegt.

Vroeger werden 2D animaties dan ook met de handgetekend. Het maken van een 2D animatie duurde hierdoor heel lang omdat animatoren de 2D animatie moesten voorzien van minstens 12 afbeeldingen per seconde.

Tegenwoordig worden 2D animaties softwarematig gemaakt en bestaat het beeld uit maar liefst 25 afbeeldingen (ook wel frames genoemd) per seconde. Dit zorgt ervoor dat de 2D animatie vloeiend verloopt en de bewegingen tot leven komen.

Uitgelichte 2D animaties

Uitgelichte projecten

Hoe maak je een 2D animatie op maat?

Niet elke 2D animatie is hetzelfde. Afhankelijk van het doel wordt het script voor de 2D animatie gemaakt. Zo is het bij een 2D animatie voor social media bijvoorbeeld belangrijk dat er snel interesse gewekt wordt. Terwijl het bij een 2D animatie voor op een website vaak belangrijk is dat de 2D animatie meer informatief is. Dit zorgt ook voor een verschil in lengte tussen de 2D animaties. Zo is een 2D animatie op social media vaak 30 tot 45 seconden lang en kan een 2D animatie voor op een website 60 tot 90 seconden duren. Ook kan de stijl van een 2D animatie verschillen. Zo zorgen wij dat door het juiste kleurgebruik, de muziek en de boodschap de 2D animatie naadloos bij aansluiten. Zo kan een 2D animatie gestyleerd maar ook kleurrijk zijn!

Het verschil tussen 2D en 3D animatie

Een animatie waarbij de onderdelen plat zijn wordt een 2D animatie genoemd, de tekeningen in de animatie zijn tweedimensionaal en opgemaakt uit de dimensies hoogte en diepte. Het verschil met een 3D animatie (driedimensionale animatie) is de derde dimensie: diepte. Bij een 3D animatie krijgen onderdelen een achterkant en bewegen ze naast links en rechts ook naar voor en achter in een ruimte. Hierdoor is 2D animatie geschikt om processen en diensten visueel te maken en is 3D animatie vooral geschikt voor animaties over producten en fysieke werkzaamheden. Het verschil tussen 2D animatie en 3D animatie is ook goed te zien in de uitstraling van de animatie. Zo is een 2D animatie vaak schematisch en minder realistisch.

Wat laat een 2D animatie zien?

Een goede 2D animatie laat zien wat een gefilmde video niet kan. Door met 2D animatie te werken kun je op heldere wijze ingewikkelde processen en systemen uitleggen. Belangrijk is om in de 2D animatie herkenbare punten van het werk te laten zien. Zoals door bijvoorbeeld een ziekenhuis in beeld te brengen in een 2D animatie voordat er een medische schets van een lichaam getoond wordt

Een 2D animatie maken met impact!

Een 2D animatie valt echt op! Door een goede balans te maken tussen de voice-over, muziek en het beeld kan de 2D animatie veel verschillende emoties losmaken. Ook kan een 2D animatie er juist voor zorgen dat de informatie minder persoonlijk en theoretischer wordt. Een 2D animatie zorgt er dus voor dat jouw bedrijf top-of-mind blijft en dat jullie je doormiddel van een 2D animatie kunnen onderscheiden.

De kracht van 2D animatie

De kracht van een 2D animatie zit vooral in de duidelijkheid die ermee kunt creëren maar een goede 2D animatie valt ook echt op. Door goed na te denken over kleurgebruik en een passende 2D animatiestijl te kiezen sluit de 2D animatie naadloos op jullie organisatie aan. Door met een herkenbare stijl te werken wordt de 2D animatie herkenbaar voor de kijker en weten zij dat jullie de expert op jullie vakgebied zijn. Een 2D animatie kom je tegenwoordig nog een stuk minder tegen dan een gefilmde video. Hierdoor blijft de 2D animatie goed hangen bij de klant en herinneren ze de 2D animatie eerder dan een gefilmde video.

2D animatie laten maken?

Om een 2D animatie te laten is het belangrijk om een goed doel te hebben. Zo weten we welke informatie we over willen brengen in de 2D animatie en wordt de boodschap versterkt.Dit doen wij door de 2D animatie op te delen in fases. Door een goed concept uit te werken in de 2D animatie zorgen wij ervoor dat iedereen die de video bekijkt weet wat ze van jouw bedrijf kunnen verwachten. Voor de 2D animatie werken wij het concept in een passende stijl uit en zorgen wij ervoor dat de stijl van de 2D animatie bij jullie onderneming past. Zo zorgen wij dat jullie 2D animatie echt opvallend, persoonlijk en onderscheidend wordt!

Kijkje achter de verschillende stylen...

Het voordeel van 2D animatie?

Het voordeel van een 2D animatie ten opzichte van traditionele film is dat de maker bij een 2D animatie niet gebonden is aan wat er voor de camera mogelijk is. Zo is het met een 2D animatie mogelijk om alles te maken wat de animator maar kan bedenken.Ook is een 2D animatie uitermate geschikt om beroepen van een theoretische aard visueel te maken. Door het vak in een 2D animatie uit te beelden begrijpt de kijker de waarde van de product of dienst beter en is de kans groter dat ze er gebruik van maken.Een ander voordeel van een dienst visueel maken met behulp van een 2D animatie is dat je heel makkelijk instructie kunt geven over het gebruik van bijvoorbeeld een softwarepakket. Door in de 2D animatie gebruik te maken van illustraties wordt duidelijk welke stappen de gebruiker moet doorlopen en waar hij of zij moet zijn om het gewenste resultaat te behalen.

Is mijn dienst geschikt voor 2D animatie?

2D animatie is vooral geschikt om theoretische beroepen visueel te maken. Heb jij bijvoorbeeld een yogastudio dan kan het zomaar zo zijn dat 2D animatie niet de oplossing is. Heb jij een online business, werk je met getallen, ontwikkel je software of heb jij een visie die complex is? Dan is 2D animatie waarschijnlijk de beste oplossing om jouw boodschap naar de wereld over te brengen. Een 2D animatie is ook leuk om te delen. Door te werken met een abstracte stijl kunnen de zakelijke en theoretische werkzaamheden doormiddel van een 2D animatie duidelijk overgebracht worden. Eigenlijk zorgt een 2D animatie er dus voor dat jouw beroep op een duidelijke wijze uitgelegd wordt. Je kunt er ook voor kiezen om in de 2D animatie te werken met iconen. Hierdoor krijgt de 2D animatie een strakke uitstraling die vaak goed bij een financiële of theoretische dienst past.

De toegevoegde waarde van 2D animatie!

Met behulp van een 2D animatie kun je beroepen die moeilijker te filmen zijn visueel maken en de waarde van jouw product of dienst overbrengen aan je doelgroep. Door in de 2D animatie te werken ontstaat er meer begrip en is de kans groter dat klanten er gebruik van maken. Ook is 2D animatie geschikt om zowel intern als extern instructie te geven. De 2D animatie dient in dit geval als handleiding. Zo kan een werknemer of klant terugvallen op de 2D animatie als hij of zij het even niet meer weet. Dit zorgt ervoor dat met behulp van de 2D animatie werknemers zelfstandig aan de slag kunnen en doormiddel van de 2D animatie zelf mogelijke problemen en vragen kunnen oplossen of beantwoorden. Ook kan een 2D animatie drempelverlagend werken doordat er geen “echte” mensen in de 2D animatie voorkomen identificeert de kijker zich minder snel met de karakters hierdoor wordt de informatie beter opgenomen.

Hoe wordt een 2D animatie gemaakt?

Bij het maken van een 2D animatie is het belangrijk om goed te bedenken welke boodschap er overgebracht moet worden. Daarom beginnen wij elke 2D animatie met een conceptfase. In de conceptfase schrijven wij een script en werken wij een storyboard uit waarin de gehele animatie al te zien is.Wij sturen de conceptfase over onze 2D animatie naar je op zodat je nog eventuele aanpassingen aan het verhaal voor de 2D animatie kunt maken. Als de conceptfase akkoord is gaan wij de scenes uit het storyboard voor de 2D animatie uitwerken.In de volgende fase ontwerpen wij alle elementen, scenes en karakters die in de 2D animatie terugkomen. Dit is ook het moment waarop de 2D animatie in de stijl van de klant wordt uitgewerkt.Pas als alles compleet is gaan wij de 2D animatie tot leven brengen in onze animatiefase. In deze fase zorgen wij ervoor dat de ontworpen elementen geanimeerd worden en ontstaat de 2D animatie.

Wat men over ons zegt

5/5